fj_alapi.gif (1365 bytes)

A Filmkészítők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesületének Alapítványa

forgatókönyvi pályázatot hirdet

 eredeti, illetve irodalmi műfelhasználásával készülő
játék- és tévéfilm forgatókönyvek írására.

A pályázat három fordulóból áll:

  1. az első fordulóban a film szinopszisának megfogalmazását várjuk, amelynek tartalmaznia kell a film cselekményét, helyszíneit, a fontosabb szereplők jellemét, motivációját, a történet főbb csomópontjait 4-5 oldal terjedelemben, 6 példányban.
  2. Határidő: 2003. április 15.

  3. a második fordulóban az érdemesnek ítélt szinopszisok filmnovella kidolgozását kérjük 20-30 oldal terjedelemben, 6 példányban.
  4. Határidő: 2003. június 15.

  5. a harmadik fordulóban az érdemesnek ítélt filmnovellák teljes irodalmi forgatókönyvi kidolgozását várjuk: tévéfilm esetén 80-100, játékfilm esetén 100-150 oldal terjedelemben, 6 példányban.
    Határidő: 2003. november 15.

 

Tematikai megkötés nincs. A kiírás a pályamunkáktól a közönség szélesebb rétege számára élvezhető, igényes filmforgatókönyvek megszületését várja, a játékfilm bármely műfajában.

Jogköteles művek felhasználása esetén a kész forgatókönyvvel együtt kérjük szándéknyilatozat becsatolását, amely tartalmazza, hogy az adott mű megvalósítási joga az alkotók számára hozzáférhető (megszerezhető).

A pályázaton bárki részt vehet.

A pályázat eredményhirdetése: 2003. december 10.

A díjazott pályaművel a szerző a továbbiakban szabadon rendelkezik. A pályadíj nem jelenti a mű megvásárlását. Az – a kiíró szándéka szerint – a forgatókönyvi alkotómunka ösztönzését és feltételeinek megkönnyítését kívánja szolgálni.

A pályázati anyagokat a Filmes Ház címére kérjük küldeni.

Filmjus Alapítvány
Filmes Ház
IX. Ráday u, 31/K

Budapest, 2003. február 15.

                                                A FILMJUS Alapítványának Kuratóriuma